Velkommen til alle materialerne til U-landskalenderen 2017

Her finder du alt, hvad du skal bruge til et kort eller langt forløb om Burkina Faso og om Guldets forbandelse af Lise Bidstrup: Her er opgaveark til alle fag, billedbank, filmbank, pdf-bøger og grundige vejledninger til fire ”grydeklare” forløb. 

Under ”Tidligere U-landskalendere” finder du materialer om andre u-lande. Der ligger komplet materiale fra Myanmar (2013), Zambia (2014), Nepal (2015) og Tanzania (2016) samt visse materialer fra årene før.

Mange og varierede opgavetyper

 Ghn9310

Der er mange og varierede opgaver med høj faglighed, som giver et spændende udblik for eleverne.

Undervisningsmaterialerne er udviklet i samarbejde med fagkonsulenter, og understøtter både kompetencerne og videns- og færdighedsmålene i Forenklede Fælles Mål i særligt Dansk og Natur/teknologi. Men der er også opgaver til at arbejde tværfagligt med Billedkunst og Matematik, og der er aktiviteter, som kan inddrage Hjemkundskab, Idræt, Musik og Håndværk/design.

Du kan nøjes med selv at plukke enkelt-opgaver til dit fag, eller du kan bruge vejledningen til de tre komplette og skalérbare forløb.

Nemme digitale elevproduktioner

Børnenes Egen U-landskalender - færdig kalender

Under ”Skole” ovenfor (eller med den gratis iPad-app, der har samme indhold) kan du sende eleverne på research for at producere fagligt styrede fotohistorier med UNI-Login. Du kan vælge mellem fotohistorier i samme stil, som du måske kender fra andre år, eller Børnenes Egen U-landskalender, som er årets nyhed. I opgavebanken finder du også mange andre typer opgaver – både fagfaglige opgaver, faglig bevægelse, forsøg og mere praktisk-kreative opgaver.

Bøger som gratis pdf eller som trykte klassesæt

Elevbogen med årets fortælling er skrevet af forfatteren Lise Bidstrup, og både elevbogen og bogen med lærervejledning kan du læse eller printe her på siden.

Se bøger som pdf her

Så længe lager haves kan du også købe dem som trykte bøger i stort format, enten enkeltvis eller som klassesæt.

Bestil trykte bøger her

 

 Urk6507