Hør en go’ historie

Her kan du høre de fire spændende lydbøger fra U-landskalenderen 2017. De er skrevet af Lise Bidstrup og indlæst af Peter Mygind.

Her får du de fire fortællinger fra Burkina Faso, som Lise Bidstrup har skrevet til årets U-landskalender.

Alle fire kan du enten høre her – eller du kan downloade dem, så du kan gemme dem og høre dem igen, lige når det passer dig.

Guldets Forbandelse

Guldets forbandelse

Mange steder i Burkina Faso graver folk efter guld. Det gør Drissas far og storebror også. De graver guld for at skaffe penge til familien, så de kan købe mad og sende Drissa i skole. Men en dag sker der en frygtelig ulykke, og pludselig føler Drissa ikke længere, at han kan gå i skole. Han synes, han skal tjene penge i guldminen. Samtidig begynder han at få sære drømme. Drømme om en maskeklædt antilope, der forfølger ham; også når han er vågen. Drømmene bliver stærkere, og de tvinger Drissa til at finde ud af, hvad han skal gøre med sit liv.

Download mp3
Hør i browseren

 

De Hellige Krokodiller

De hellige krokodiller fra Sabou
En kort fabel om, hvad der skete, da aben fik de andre dyr med på en skrap konkurrence: De kæmper om, hvem der skal være konge i stedet for den dovne løve.

Download mp3
Hør i browseren

 

Gribben Og Oernen

Gribben og Ørnen
En kort fabel om den dag, da leoparden kommer brasende og overtaler den lille kamæleon til noget vildt: I stedet for at spise græshopper skal den hellere jage nogle store gazeller.

Download mp3
Hør i browseren

 

Fabel Hyaenen

Hyænen får en lærestreg
En kort fabel om den den modige masai-dreng, der narrer den sultne løve. Løven vil æde hans geder. Men en dag kommer løven tilbage ... 

Download mp3

Hør i browseren