Burkina Faso har tørre områder tæt på ørkenen Sahara - og de har floder og skove. Der er elefanter, krokodiller, gribbe og mange andre spændende dyr.

Der bliver gravet masser af guld frem fra jorden i Burkina Faso. Mange af minerne er ganske små, og det er hårdt arbejde. Se, hvordan de finder guldet.

Se, hvad børnene laver om søndagen i en fattig del af den store by Ouagadougou. Se også, hvordan man skal hilse med et knipse-håndtryk.

I år går pengene fra Børnenes U-landskalender til at hjælpe børn i guldminerne, så de kan komme i skole og få en bedre fremtid.

Om U-landskalenderen

Pengene fra salget af julekalenderen vil give mange børn i Burkina Faso en vigtig hjælp.

Mange børn graver guld i stedet for at gå i skole. Deres familier er nemlig meget fattige. Arbejdet er hårdt. Det er også farligt. Nogle drenge graver dybt nede under jorden i smalle tunneller. Andre børn vasker jorden og knuser stenene for at finde de bittesmå guldklumper.

Nu får 5.000 af børnene fra guldminerne en ny chance: Oxfam IBIS vil sørge for, at de kommer i skole i stedet for at arbejde. De lærer at læse og skrive og regne. De får også mad hver dag. Det bliver en god skole med dygtige lærere. Det giver børnene nye muligheder. En god uddannelse giver dem udsigt til en bedre fremtid.