Her får du adgang til de tidligere års U-landskalender

Her kan du finde masser af undervisningsmateriale, der både er spændende, gratis og klar til brug.

Materialerne til Børnenes U-landskalender 2013-2016 ligner meget dette års. De er fuldt ud aktuelle, og både PDF-bøger og helt komplet materiale ligger klar på nettet. Til de endnu tidligere år der underholdende børne-websider, og mange af de trykte bøger fås stadig.

Linkene nedenfor fører dig til de tidligere års websites for U-landskalenderen. Hvert år er der fokus på et nyt udviklingsland – og hvert år har en god forfatter skrevet årets bog.

Materialerne for 2013 (Myanmar), 2014 (Zambia), 2015 (Nepal) og 2016 (Tanzania) minder meget i deres form om det nye for 2017. Og de er stadig både fuldt ud aktuelle og brugbare. For hvert af de år ligger der stadig et komplet website med alle materialer klar til brug i klassen: Der er både PDF-bøger, fotohistorie-værktøj, opgavebank, film og meget andet.

For nogle af årene kan du også stadig købe et trykt klassesæt, men f.eks. er 2013 og 2014 udsolgt. Så længe lager haves, kan du også bestille enkelteksemplarer af den trykte elevbog og lærervejledning.

Materialet fra 2012 og årene før har en anderledes form. På websiderne for disse år er der ofte spil, sjovt materiale og nogle fakta eller aktiviteter til eleverne, der kan indgå, hvis du vil lave et tema om landet. Mange af de tidligere års elevbøger og lærervejledninger fås også stadig, men kun i trykt form.

Bestil dem i Danidas web-boghandel.