Kurser om U-landskalenderen på CFU’erne

Mød årets forfatter, Lise Bidstrup, og forfatteren til lærervejledningen, Michael Larsen. Hør om deres oplevelsesrige rejse i Burkina Faso, da de skulle researche til materialet. Og få deres tips til, hvordan du bruger materialet med dine elever.

Kom og få nogle spændende timer med masser af inspiration til din undervisning. U-landskalenderens kurser bliver oftest overtegnet, så det er klogt at tilmelde sig i god tid. Du skal bestille en plads direkte hos den lokale CFU.

Tips om opgaverne

 D5q1724

På kurset vil du blive klædt ekstra på til at bruge Danidas undervisningsmateriale med tips fra dem, der har skabt det. Du får overblik over, hvad årets materiale rummer, du hører om ideen bag forløbene og opgaverne – og om ”bogholdets” rejse til Burkina Faso. Du får selvfølgelig også en grundig gennemgang af årets store nyhed, web-værktøjet "Børnenes Egen U-landskalender" og formidlingsforløbet omkring det.

Forfatterens tanker bag bogen

Elevbog

Du møder årets forfatter, Lise Bidstrup, og hører om hendes overvejelser bag årets bog, Guldets forbandelse. Lise Bidstrup er kendt for en lang række bøger til eleverne i indskolingen og på mellemtrinnet – mange af dem netop med inspiration fra hendes rejser over hele verden.

På kurset får du også mulighed for at høre om Oxfam IBIS' projekt i Burkina Faso, som overskuddet fra salget af årets U-landskalender går til.

Alle deltagerne får et gratis eksemplar af elevbogen og lærervejledningen med hjem. Vil du købe et helt klassesæt af årets bøger, er det klogt at bestille det inden kurset – nogle år har de trykte bøger desværre været helt udsolgt, da kurserne løb af stabelen.

Introduktion til at bruge app og web

Kurset omfatter også en introduktion til brugen af iPad-app’en og til alle aktiviteterne på websitet. Har du en iPad, så medbring den gerne, hvis du overvejer at lade eleverne arbejde med U-landskalenderen på iPads.

Målgruppe: Undervisere i dansk, natur/teknologi, kreative fag og i fagsamarbejder i 1.-4. klasse.

 

Her finder du kurserne

(Kontakt det lokale CFU for tilmelding)

3. oktober i Roskilde, kl. 12-15.
Find kurset på www.ucsj.dk 

4. oktober i København, kl. 13-16.
Find kurset på www.ucc.dk 

10. oktober i Odense, kl. 13-16.
Find kurset på www.ucl.dk 

11. oktober i Odense, kl. 13-16.
Find kurset på www.ucl.dk 

12. oktober i Vejle, kl. 13-16.
Find kurset på www.ucl.dk 

23. oktober i Haderslev, kl. 13-16.
Find kurset på www.ucsyd.dk 

24. oktober i Randers, kl. 10-15.
Find kurset på cfu.via.dk 

25. oktober i Aalborg, kl. 13-16.
Find kurset på www.ucn.dk/cfu

 Urk0738