Bevægelse, aktivitet og kreativitet i fagtimerne

Med skolereformen er der kommet fokus på at integrere bevægelse i skoledagen. Forløbene omkring årets U-landskalender rummer en række gode opgaver med aktivitet, bevægelse og kreativitet, der er direkte relateret til det faglige indhold.

 Ghn9374

U-landskalenderens materiale rummer også en række forslag til at udbygge din undervisning med bevægelse og kreativitet: Der er både faglige aktiviteter med bevægelse, burkinske lege, sang og dans, madlavning og kreativitet, der er koblet direkte til Burkina Faso og det faglige indhold i årets fire undervisningsforløb. Alle aktiviteterne vil blive beskrevet som opgaveark med trin-for-trin fremgangsmåde og faglige mål i opgavebanken, når materialet udkommer i efteråret. 

 

 

 

Her kan du se nogle eksempler på, hvad du får:

 Ghn3435

 

 D5q8220

 

 D5q8841
  • Lege fra og om Burkina Faso: Vi har indsamlet enkle lege, som du får instruktion til.

  • Læseteater: Forslag til dramatisering af to af årets tre sjove læselet-fabler, der også kan kombineres med, at eleverne bevæger sig.

  • Sang og musikvideo fra en burkinsk musikskole i hovedstaden Ouagadougou – med tre måder at danse til. Og med tekst, becifringer og forslag til trommer.

  • Masker: Arbejd selv med enkle, burkinske masker, der minder om dem fra elevbogen "Guldets forbandelse". Og hør om traditionen bag.

  • Madlavning med enkle opskrifter fra Burkina Faso.

  • Kreative aktiviteter, f.eks. at lave nemme perle-armbånd, der er populære i Burkina Faso, at lave et terra-agtigt spil med småsten eller at arbejde med baobab-maleri og Burkinas farverige fugle.

  • Naturfaglige eksperimenter til natur/teknologi-forløbet – f.eks. at arbejde med vand og modning af frugter.

  Urk2666