Hurtigt overblik over alle mulighederne i 2017-materialet

Beukteaser

Nyt  Børnenes Egen U-landskalender, som ikke kun er beregnet på juletiden: et engagerende forløb med et nemt og skræddersyet web-værktøj. Eleverne researcher, disponerer og formidler deres viden i en flot, digital lågekalender, som sendes til en målgruppe – f.eks. forældre og familie eller en venskabsklasse. Værktøjet rummer alt, hvad de skal bruge, og lægger op til enkle evalueringsloops undervejs.

Overblik over de faglige mål: Alle opgaver – både de digitale, de mere klassiske og de kreative – understøtter specifikke målpar i Forenklede Fælles Mål og har forslag til læringsmål og tegn på læring.

 Ghn1107

Trykt elevbog: ”Guldets forbandelse” af Lise Bidstrup om drengen Drissa, der dropper skolen for at arbejde i de farlige guldminer. Men har han misforstået rådet fra den gamle historiefortæller – og hvorfor bliver han forfulgt af syner af en antilope med en mystisk maske på? Bogen rummer også tre læselet-fabler og masser af faktastof. 64 sider i storformat.

Trykt lærervejledning på 44 sider med stor fakta-sektion om Burkina Faso, oversigt over materialets muligheder og en nem og grundig vejledning i forløbene og opgaverne.

Fotohistorier: Nemt formidlings-værktøj på web og iPad-app med UNI-login og læsestøtte. Eleverne går på fagligt struktureret opdagelse i film, billeder og fakta – som de bruger til at skabe flotte fotohistorier ud fra opgaver.

Åben børne-hjemmeside som intro eller til faglig research: Eleverne opdager Burkina Faso gennem billedserier, quiz, elevbog og fabler med læsestøtte, film, faktabøger m.m. Desuden kan de sammen med Oxfam IBIS komme tæt på tre burkinske børn i guldmine-distrikterne.

Lærer-univers på hjemmesiden med alle materialer: Billedbank, filmbank, opgavebank og meget mere.

Pressebillede 1 Safaribanden

En række film, der er knyttet direkte til elevbogen, fagene og opgaverne – fra DR, Danida og Oxfam IBIS. Ligger klar til afspilning i filmbanken. 

Læs mere om materialet

 

 
JuleKaravanen - gratis skoleforedrag

Cirka 50 skoler kan få besøg af to af de unge foredragsholdere, som Oxfam IBIS sender til Burkina Faso i efteråret 2017. De vil give eleverne helt friske indtryk og svare på spørgsmål – krydret med små film, musik og fysiske ting. Lodtrækning i august.

Læs mere om foredrag


Forløb og opgaver

 Ghn9808

Danskforløb – litteraturfagligt og med masser af gode opgaver – bl.a. læseteater, læseforståelse og fotohistorier.

Natur/teknologi-forløb om dyreliv og naturfænomener med eksperimenter efter IBSE-metoden og fotohistorier.

Tværfagligt forløb, hvor eleverne undersøger og sammenligner livsvilkår.

Formidlingsforløb med den interaktive ”Børnenes Egen U-landskalender”.

Bevægelse og kreative opgaver: I år bl.a. sang og dans, burkinske lege, madlavning, maske-værksted, baobab-maleri, perlearmbånd m.v.

Matematik: I år også små opgaver, der bringer tal og regnestykker i spil.

Læs mere om forløb og opgaver


Kursus på CFU'er landet over

Mød årets forfatter, Lise Bidstrup, og forfatteren til lærervejledningen, Michael Larsen. Hør om deres spændende rejse til Burkina Faso, da de skulle researche til materialet – og få gode tips til, hvordan du bruger materialet bedst med dine elever. Også intro til at bruge værktøjerne til web og iPad.

Læs mere

  D5q1075